warning
İlan yayından kaldırılmıştır
İstanbul(Avr.), İstanbul(Asya)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Yeni Başlayan

Departman

Operasyon

Operasyon

Başvuru Sayısı

999+ başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Yeni Başlayan

Başvuru Sayısı

999+ başvuru

Departman

Operasyon

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Gözün En Yüksekteyse, PEGASUS Tam Sana Göre!
 
Yıllardır parçası olduğumuz ve dijital dönüşümün liderlerinden biri olarak birlikte değiştirip birlikte geliştirdiğimiz havacılık sektöründe,
bu heyecanı bizimle yaşamak için Pegasus’un bayrak taşıyıcılarından biri olmaya hazır mısın?

BAŞVURU ŞARTLARI;

  • T.C. ve K.K.T.C vatandaşı
  • En az lisans derecesi mezunu (örgün öğretim)
  • 01.01.1991 tarihi ve sonrası doğmuş
  • Boy uzunluğunun 160 - 195 cm  arasında ve Pegasus’un belirlediği beden-kitle endeksine ve kriterlerine uygun
  • Askerlik hizmetini tamamlamış veya en az 2 yıl tecilli (01.11.2021 ve sonrasına kadar tecilli olan)
  • Daha önce herhangi bir pilot eğitim programına katılmamış
  • Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmayan

 
       Ve kalbi havacılık için atan tüm adaylarımızın başvurularını bekliyoruz!

  • Online başvurusunu tamamlayan adaylar arasından asgari koşuları sağlayanlar sırası ile Belge Kontrolleri,Boy-Kilo ölçümüGenel Yetenek Sınavı, İngilizce Testi ve PESTA (Pegasus Skill Test for Aviation) testi ve Pegasus’un belirlediği standartlardaki sağlık kontrolü aşamalarına davet edilecektir. 

Her bir adayımızın bir sonraki aşamaya dahil olabilmesi için bir önceki aşamada belirlenen minimum koşulları sağlaması gereklidir.
 
01.11.2018 ve sonrasında alınmış aşağıda belirtilen sınavlardan yine belirlenen minimum veya üzeri skorlara sahip olan adaylarımızın belgelerini beyan etmeleri durumunda İngilizce Testi ve / veyaPsikometrik DeğerlendirmeTesti (PESTA) aşamaları başarılı sayılacaktır.


Adayların mevcut belgelerini Boy-kilo ölçümü aşamasında beyan etmesi gereklidir.

  • IELTS General veya Academic Overall 6+ (Asgari kabul derecesi Writing: 5,5 - Speaking: 6 -  Listening: 6 - Reading: 5,5)
  • ITEP Academic Plus Overall 3,7+ (Asgari kabul derecesi Writing:3,5 - Speaking: 4 -  Listening: 4 - Reading: 3,5)
  • TOEFL IBT en az seviye 75 (Asgari Kabul Derecesi Listening: 20, Speaking: 20, Writing: 18, Reading: 17)
  • Mollymawk (Math 80%, Science 75%, Spatial Orientation (Speed 15% / Accuracy 30% / Efficiency 25%), Working Memory (Speed 15% / Accuracy 30% / Efficiency 25%), Time Sharing 25%)

 

ÖNEMLİ NOTLAR:

•           Tüm eğitim maliyeti, ikinci Pilot olarak Pegasus Hava Yolları bünyesinde işe başlanılan ilk aydan itibaren maaş kesintisi ile geri ödeme koşuluyla, Pegasus Hava Yolları tarafından karşılanacaktır.

•           Tüm sınavlardan başarılı olan adaylar uçuşa uygun olduklarına dair rapor almaları için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce yetkilendirilmiş anlaşmalı sağlık kurumuna yönlendirileceklerdir ve Pegasus Hava Yolları’nın belirlediği kriterlere göre değerlendirilecektir. Medikal Değerlendirme aşamasında başarılı sayılabilmek için sonuçların Pegasus Hava Yolları İşe Alım Kurulu ve Hekimleri tarafınca onaylanması gerekmektedir.

•           İşe alım süreçleri dahilinde Pegasus Hava Yolları tarafından yönlendirilerek dahil olduğunuz / olacağınız aşamalarda alınan sertifika, rapor veya belgeler adaylar ile paylaşılamamaktadır. Bu sertifika, rapor veya belgelere ihtiyaç duymanız durumunda ilgili dokümanı bireysel olarak tekrar süreçlere girerek temin edebilirsiniz.

•           Pegasus Hava Yolları yukarıda belirtilmiş olan tüm aşamaları kendi bünyesinde gerçekleştirecek ve tüm maliyetleri karşılayacaktır.

•           İşe giriş için talep edilen bilgi/belgeler işe giriş şartlarını sınırlandırmamaktadır. Pegasus Hava Yolları, süreçlerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. İşe alım konusunda nihai karar Pegasus Hava Yolları’na aittir.

•           Süreç içerisinde herhangi bir adımda olumsuz olan adaylara e-mail yolu ile dönüş sağlanacaktır.

•           Aklınıza takılan soruların cevaplarını Pegasus Kariyer sayfasında, Pegasus Pilot Adayı başlığı altında yer alan Sıkça Sorulan Sorular dokümanımızdan ulaşabilirsiniz.Yanıtlarını bulamadığınız sorularınız için Pegasus Pilot Yetiştirme Program başlığını seçerek Kariyer İletişim üzerinden bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Yalnızca Kariyer.net üzerinden yapılan başvurular kabul edilecektir. Farklı kanallar aracılığı ile iletilen başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır.


 

Aday Kriterleri

Tecrübeli / Tecrübesiz
Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Öğrenci), Yüksek Lisans(Mezun), Doktora(Öğrenci), Doktora(Mezun)
İngilizce(Okuma : İyi, Yazma : İyi, Konuşma : İyi)

Pilot pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Pilot Pilot Maaşları Pilot Nasıl Olunur? Pilot Nedir? Pilot İş İlanları
Hakkımızda

1990 yılında havacılık sektörüne giriş yapan Pegasus, 2005’te ESAS Holding tarafından satın alınarak düşük maliyetli iş modelini benimsedi. Türkiye’ni

Şirket Sayfasına Git
Şirketin Aydınlatma Metni

Pegasus Çalışan Adayı Kişisel Verilerinin Korunması ve İşlenmesi Aydınlatma Metni1. VERİ SORUMLUSUKi

Detaylı Bilgi
Yan Haklar

Özel Sağlık Sigortası, Servis, Kreş, Yemek Kartı (Setcard, Ticket, Multinet, Sodexo vb.), Prim, Tam Gün Sağlık Hizmetleri.

Pilot pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Pilot Pilot Maaşları Pilot Nasıl Olunur? Pilot Nedir? Pilot İş İlanları