keyboard_arrow_down
95

Pratisyen Hekim İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Pratisyen Hekim cancel
MCAN Sağlık Turizm Asistans ve Danışmanlık AŞ
Pratisyen Hekim
MCAN Sağlık Turizm Asistans ve Danışmanlık AŞ
İstanbul(Avr.) İş Yerinde
Tam zamanlı
Bugün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
İstanbul Erdem Yazılım Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti
Pratisyen Hekim
İstanbul Erdem Yazılım Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti
İstanbul(Avr.) İş Yerinde
Tam zamanlı
Bugün
Bezmialem Vakıf Üniversitesi
Pratisyen Hekim (Dragos)
Bezmialem Vakıf Üniversitesi
İstanbul(Asya) İş Yerinde
Tam zamanlı
Bugün

İlanları konuma göre filtrele!

Firma Bilgisi Gizli
İş Yeri Hekimi
Firma Bilgisi Gizli
Kocaeli İş Yerinde
Tam zamanlı
6 gün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Şu an 2 sayfa içerisinden 1. sayfadasınız

Pratisyen Hekim İş İlanları

Pratisyen hekim, tıp fakültesini tamamlamış ancak henüz uzmanlık kazanmamış hekimlere verilen unvandır. Akut ve kronik hastalıklar ile ilgilenen, hastaları tedavi eden ve de yetişmekte olan stajyer doktor adaylarına öncülük eden kişi pratisyen hekim olur. Türkiye’de sağlık alanında birçok kurum faaliyet gösterir. Bu kapsamda pek çok pratisyen hekime ihtiyaç duyulur. Kurumlar, personel arayışlarını pratisyen hekim ilanları kategorisinde duyurur. İş ilanlarında pratisyen hekimden ne gibi özellikler istendiği belirtilir. Adayın, kendisine uygun ilanlara başvuru yapması beklenir. Bu sayede adayların iş bulma süreci olumlu etkilenir.

Pratisyen Hekim Mesleği İçin Hangi Yeteneklere Sahip Olunmalı?

Pratisyen hekim olmayı planlayan bir birey öncelikle disiplinli çalışma becerisine sahip olmalıdır. Özellikle pratisyen hekim mesleği, kimya ve biyoloji alanlarında başarılı olmayı gerektirir. Bu yolda ilerleyen bireyler, üniversite sınavına girerek  sayısal puan türünden gerekli puanı aldığı takdirde altı yıllık tıp eğitimi veren üniversitelere yerleşebilir. Üniversitede ilk yıl fizik, kimya gibi fen dersleri işlenir. İkinci ve üçüncü sınıfta ise ağırlıklı olarak insan vücudunu anatomisi ve fizyolojisi işlenir. Dördüncü ve beşinci sınıfta hastane içinde klinik stajlar yapılır. Altıncı sınıfa gelindiğinde öğrencilere intern adı verilir. Intern seviyesine çıkmış bir kişi doktor gibi işinin başındadır ve eğitimine devam eder. Ardından içinde bulunduğu üniversiteyi başarılı bir şekilde tamamlar. Üniversitedeki geleneksel bilgiyi öğrenmenin yanı sıra el becerisi konusunda da bireyler kendini geliştirmelidir. Ayrıca hekimler, sonsuz bir öğrenme arzusu içinde olmalıdır. Bu sayede her gün gelişen tıp alanındaki yenilikler ışığında hastalara en iyi tedavi yöntemleri uygulanabilir. Bilgi ve becerinin yanı sıra iletişim konusunda da başarılı olmak güncel pratisyen hekim iş ilanları yayınlayan işverenler tarafından aranan bir özelliktir. Pratisyen hekimlik, esnek çalışma saatlerinin olduğu meslekler arasında yer alır. Pratisyen hekimlerin çalışma saatleri sabit değildir. Pek çok yerde çalışma imkanı bulan pratisyen hekimler, nöbet tutmak durumunda kalabilir. 

Pratisyen Hekim İş İlanlarında Hangi Detaylara Dikkat Edilmeli?

Pratisyen hekim arayanlar, iş ilanı yayınlayarak uygun adaylara ulaşmayı hedefler. Kriterler arasında ilk sırada tıp fakültesi mezunu olmak bulunur. Ekip çalışmasına ayak uydurabilen, hastalar ile pozitif yönde iletişime geçebilen ve çalışma koşullarına adapte olabilecek kişiler aranır. Ayrıca pratisyen hekim iş ilanları seçeneklerinde mezoterapi veya ozon terapi gibi geleneksel yöntemlere aşina, bununla birlikte bu tür yöntemleri başarı ile uygulayabilen hekimler aranır. Pratisyen hekim iş ilanları Ankara, Eskişehir, İstanbul gibi özellikle belirli şehirlerdeki kurumlar tarafından yayınlanabilir. İş ilanlarına bakan bireyler, şehir faktörünü de göz önünde bulundurarak başvuru yapmalıdır. Tüm detayları inceleyen adaylar kendisine uygun pratisyen hekim ilanı seçeneğine başvuru yapmalıdır. 

Pratisyen Hekim Ne İş Yapar?

Pratisyen hekimlerin tedavi ettiği hastalıklar ve ilgilendikleri hastalar oldukça geniş yelpazededir. Hastaları fiziksel muayeneden geçirmek, ardından tanı koymak ve tedavi sürecine başlamak hekimlerin yaptığı işin özet tanımı olur. Tanı koyma aşamasından önce pratisyen hekim, hastanın tahlil sonuçlarını ve yapılan diğer tetkikleri değerlendirir. Gerek gördüğü takdirde uzman doktora yönlendirir. Eğer tedaviyi pratisyen hekim yapıyor ise hastalığa uygun reçete yazılır. Yazılan bu reçetede birden çok ilaç yer alıyor ise pratisyen hekim ilaçların kullanımı, olası yan etkileri ve buna benzer durumlar hakkında hastayı veya yakınlarını bilgilendirir. Pratisyen hekim iş ilanları İstanbul ve çevresinde yüksek nüfus oranı ile doğru orantılı olarak hastane yoğunluğundan kaynaklı çok daha fazla olur. 

Pratisyen Hekim Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Pratisyen hekim olmak için öncelikle yüksek öğretim kurumlarınca her yıl bir kez yapılan üniversite sınavına girmek gerekir. Bu sınavın sonucunda tıp fakültesi için yeterli puanı almak şarttır. Aday, sayısal puan türünden geçerli notu almalıdır. Bu sonuçlar neticesinde kişiler altı yıllık eğitim alacakları tıp fakültesine girmeye hak kazanır. Tıp fakültesinden mezun olan adaylar pratisyen hekim olabilir. 

Pratisyen Hekim İçin İş İmkanları Nelerdir?

Pratisyen hekimler için ülkede pek çok çalışma sahası mevcut olur. En bilinen çalışma sahalarından birisi hastanelerdir. Bunun yanında poliklinikler, anne ve çocuk sağlık merkezleri, sağlık ocakları, SSK dispanseri ve verem savaş dispanseri gibi pek çok alan bulunur. Pratisyen hekim arayanlar iş ilanları yayınlayarak uygun adaylara ulaşmaya çalışır. 

Pratisyen Hekim Nasıl Çalışır?

Sağlık sektöründe hemen hemen her personel için olduğu gibi pratisyen hekimler için de nöbet söz konusu olur. İlanlarda nöbet sistemi hakkında detaylar paylaşılır. Eskişehir pratisyen hekim iş ilanları seçeneklerini inceleyen adaylar, detaylandırılmış olan ilanlarda nöbet saatlerini görebilir. 

Pratisyen Hekimler Ne Kadar Maaş Alır?

Pratisyen hekimlerin iş olanağı oldukça çok olduğu için maaş miktarı da farklılık gösterebilir. Devlet hastanelerini tercih eden pratisyen hekimler KPSS sınavına girerek yeterli puanı almalıdır. Devlet hastanelerine atanan hekimler ile özel sektörde çalışan hekimler farklı maaşlar alır. Pratisyen hekimlerin maaşı hakkında net bir miktar söylemek mümkün değildir.

Sıkça Sorulan Sorular

Tam zamanlı Pratisyen Hekim iş ilanlarını nasıl bulabilirim?

Tam zamanlı Pratisyen Hekim iş ilanlarını ''Filtreler'' bölümünde yer alan ''Çalışma Şekli'' kategorisinden ''Sürekli / Tam Zamanlı'' seçeneğini tıklayarak keşfedebilirsin. Ayrıca dönemsel, proje bazlı, serbest ve yarı zamanlı iş ilanlarını da yine bu alandaki seçenekleri tıklayarak keşfedebilirsin.

Pratisyen Hekim iş ilanlarına Kariyer.net'te nasıl başvurabilirim?

Pratisyen Hekim iş ilanlarını Kariyer.net'te farklı tarih, pozisyon seviyesi ve konuma göre filtreleyebilir, sana en uygun ilanlara hızlıca başvurabilirsin.

Pratisyen Hekim pozisyonu için en güncel iş ilanlarını görüntüleyebilir miyim?

Güncel Pratisyen Hekim iş ilanlarını ''Filtreler'' bölümünde yer alan ''Tarih'' kategorisinin altında bulunan ''Bugünün ilanları'' seçeneğini işaretleyerek en güncel Pratisyen Hekim iş ilanlarına erişebilirsin.

Pratisyen Hekim iş ilanları için hangi nitelikler aranmaktadır?

Pratisyen Hekim için aranan nitelikler iş ilanlarında detaylı olarak yer almaktadır. İş ilanlarında bulunan ''Genel Nitelikler ve İş Tanımı'' bölümünden, adaylarda aranan nitelikleri detaylıca inceleyebilirsin. Ayrıca ''Aday Kriterleri'' bölümünden de tecrübe, eğitim, askerlik ve ehliyet gibi istenilen şartları öğrenebilirsin.

notifications İş Alarmı kur